ZUPY

Gulaszowa

z pieczoną papryką 12zł

Żurek

z białą kiełbasą, grzybami leśnymi i jajkiem 10zł

Zupa morska

z dorszem i owocami morza 12zł


PRZEKĄSKI

Paprykarz z dorsza

– szczeciński specjał własnej produkcji, podawany z pajdą wiejskiego chleba i korniszonami 6zł

Pajda wiejskiego chleba

ze smalcem, skwarkami i ogórkiem kiszonym 6zł

Tatar z polędwicy

wołowej serwowany z żółtkiem, cebulką, marynowaną pieczarką, ogórkiem kiszonym i pieczywem 24zł

Śledzik bałtycki

z marynowanymi grzybkami, czerwoną cebulą i jabłkiem, podawany z pieczywem 12zł

Deska swojskich kiełbas,

wypiekany na miejscu pasztet, pajda wiejskiego chleba, musztarda 20zł

Deska serów długo dojrzewających:

brie, camembert, ser pleśniowy, ser wędzony, oliwki, orzechy włoskie, żurawina, krakersy 29zł

Frankfurterki z grilla (2szt.)

podawane na zasmażanej kapuście z sosem curry i pajdą chleba 15zł


DANIA GŁÓWNE

Karkówka po szczecińsku

zapiekana z musztardą i kiszonym ogórkiem podlana piwem Bursztynowym, podawana z opiekanymi ziemniaczkami, sosem czosnkowym i sałatką z warzyw sezonowych 32zł

Golonka z wiśniami

podawana na zasmażanej kapuście z wiejskim chlebem 30zł

Podchmielona golonka dla dwojga

podawana na zasmażanej kapuście, z wiejskim chlebem, ćwikłą i chrzanem 44zł

Stek z rostbefu grillowany na ogniu

podawany z opiekanymi ziemniaczkami, kolbą kukurydzy glazurowaną masełkiem czosnkowym i pikantnym sosem jalapeno 42zł

Żeberka w sosie miodowo-piwnym

podawane z kopytkami i sałatką z polskimi marynatami 32zł

Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym

podawane z opiekanymi ziemniaczkami i sałatką ze świeżych warzyw 36zł

Filet z kurczaka po prowansalsku

zapiekany z grillowanymi warzywami i serem mozzarella, sos ze świeżych i suszonych ziół, ziemniaczki opiekane, krucha sałatka 32zł

Dorsz na kremowym szpinaku

podawany z pieczonymi ziemniaczkami, mieszanką kruchych sałat i świeżych cytrusów 36zł


DANIA Z PIECA

Piecuchy trzy złociste pierogi z ciasta drożdżowego:

Mięsne – z kaszą gryczaną i wieprzowiną, pikantny sos jalapeno 16zł

Serowe – mozzarella, ser pleśniowy, ser wędzony, sos żurawinowy 18zł

Placek lotaryński przygotowywany z mąki, wypiekany w piecu ze śmietaną i dodatkami:

Pikantny – z boczkiem, serem pasterskim, cebulą, ostrymi papryczkami i sosem jalapeno 19zł

Wiejski – z kiełbasą, cebulą, ogórkiem kiszonym, pomidorem, żółtym serem czosnkiem i szczypiorkiem, sos jalapeno 19zł

Szpinakowy – z kremowym szpinakiem duszonym w czosnku i serem gorgonzola 18zł

Wegetariański – z cukinią, bakłażanem, kolorowymi paprykami, czerwoną cebulą, serem mozzarella, posypany świeżą rucolą 18zł


SAŁATKI

Sałatka Szefa

z grillowaną polędwiczką wieprzową, serem pleśniowym, granatem, kruchymi sałatami, świeżymi warzywami i sosem malinowym 25zł

Flotylla

z grillowanym łososiem, avocado, kruchymi sałatami, świeżymi warzywami, rucolą i sosem vinaigrette 25zł

Kokosowy kurczak

z kruchymi sałatami, ananasem, świeżymi warzywami i sosem miodowym 22zł

Orzechowa

kruche sałaty z serem pleśniowym i orzechami włoskimi w miodzie, pomidorki cherry, sos vinaigrette 22zł

Wszystkie sałatki serwujemy z bułeczką z pieca


CIASTA I DESERY

Tarta jabłkowo-cynamonowa

podawana na ciepło z lodami waniliowymi i bitą śmietaną 13zł

Creme brulee

delikatny kremowy deser z karmelizowanym cukrem i żurawiną 12zł

Deser lodowy z gorącymi malinami

3 gałki lodów waniliowych z pikantnymi malinami na gorąco i bitą śmietaną 16zł


Pobierz Kartę Menu PL w pdf

Pobierz Kartę Win PL w pdf

Pobierz Kartę Drinków PL w pdf