KARTA MENU ważna od 13.04.22r.
ZUPY
Gulaszowa
z pieczoną papryką 18zł
Żurek
z białą kiełbasą, grzybami leśnymi i jajkiem 18zł
Zupa morska
z dorszem i owocami morza 20zł
PRZEKĄSKI
Paprykarz z dorsza
– szczeciński specjał własnej produkcji, podawany z pajdą wiejskiego chleba i korniszonami 12zł
Pajda wiejskiego chleba
ze smalcem, skwarkami i ogórkiem kiszonym 12zł
Tatar z polędwicy
wołowej serwowany z żółtkiem, cebulką, marynowaną pieczarką, ogórkiem kiszonym i pieczywem 32zł
Śledzik bałtycki
z marynowanymi grzybkami, czerwoną cebulą i jabłkiem, podawany z pieczywem 20zł
Deska swojskich kiełbas
wypiekany na miejscu pasztet, pajda wiejskiego chleba, musztarda 36zł
Deska serów długo dojrzewających
brie, camembert, ser pleśniowy, ser wędzony, oliwki, orzechy włoskie, żurawina, krakersy 44zł
Frankfurterki z grilla (2szt.)
podawane na zasmażanej kapuście z sosem curry i pajdą chleba 29zł
DANIA GŁÓWNE
Karkówka po szczecińsku
zapiekana z musztardą i kiszonym ogórkiem podlana piwem Bursztynowym, podawana z opiekanymi ziemniaczkami, sosem czosnkowym i sałatką z warzyw sezonowych 43zł
Golonka z wiśniami
podawana na zasmażanej kapuście z wiejskim chlebem 46zł
Podchmielona golonka dla dwojga
podawana na zasmażanej kapuście, z wiejskim chlebem, ćwikłą i chrzanem 68zł
Stek z rostbefu grillowany na ogniu
podawany z opiekanymi ziemniaczkami, kolbą kukurydzy glazurowaną masełkiem czosnkowym i pikantnym sosem jalapeno 59zł
Żeberka w sosie miodowo-piwnym
podawane z kopytkami i sałatką z polskimi marynatami 48zł
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
podawane z opiekanymi ziemniaczkami i sałatką ze świeżych warzyw 49zł
Filet z kurczaka po prowansalsku
zapiekany z grillowanymi warzywami i serem mozzarella, sos ze świeżych i suszonych ziół, ziemniaczki opiekane, krucha sałatka 42zł
Dorsz na kremowym szpinaku
podawany z pieczonymi ziemniaczkami, mieszanką kruchych sałat i świeżych cytrusów 48zł
DANIA Z PIECA
Piecuchy trzy złociste pierogi z ciasta drożdżowego:
Mięsne – z kaszą gryczaną i wieprzowiną, pikantny sos jalapeno 28zł
Serowe – mozzarella, ser pleśniowy, ser wędzony, sos żurawinowy 29zł
Szpinakowe – z kremowym szpinakiem duszonym w czosnku i serem gorgonzola 28zł
Placek lotaryński przygotowywany z mąki, wypiekany w piecu ze śmietaną i dodatkami:
Pikantny – z boczkiem, serem pasterskim, cebulą, ostrymi papryczkami i sosem jalapeno 29zł
Wiejski – z kiełbasą, cebulą, ogórkiem kiszonym, pomidorem, żółtym serem czosnkiem i szczypiorkiem, sos jalapeno 29zł
Szpinakowy – z kremowym szpinakiem duszonym w czosnku i serem gorgonzola 29zł
Wegetariański – z cukinią, bakłażanem, kolorowymi paprykami, czerwoną cebulą, serem mozzarella, posypany świeżą rucolą 28zł
SAŁATKI
Sałatka Szefa
z grillowaną polędwiczką wieprzową, serem pleśniowym, granatem, kruchymi sałatami, świeżymi warzywami i sosem malinowym 39zł
Flotylla
z grillowanym łososiem, avocado, kruchymi sałatami, świeżymi warzywami, rucolą i sosem vinaigrette 39zł
Kokosowy kurczak
z kruchymi sałatami, ananasem, świeżymi warzywami i sosem miodowym 36zł
Orzechowa
kruche sałaty z serem pleśniowym i orzechami włoskimi w miodzie, pomidorki cherry, sos vinaigrette 34zł
Wszystkie sałatki serwujemy z bułeczką z pieca
CIASTA I DESERY
Tarta jabłkowo-cynamonowa
podawana na ciepło z lodami waniliowymi i bitą śmietaną 18zł
Creme brulee
delikatny kremowy deser z karmelizowanym cukrem i żurawiną 18zł
Deser lodowy z gorącymi malinami
3 gałki lodów waniliowych z pikantnymi malinami na gorąco i bitą śmietaną 19zł
MENU DLA DZIECI
Zupa
domowa pomidorowa z makaronem 7zł
Kurczak
pierś z kurczaka w złocistej panierce, frytki, pomidorki ze śmietaną 16zł
Rybka
dorsz w złocistej panierce, frytki, pomidorki ze śmietaną 16zł
Deser
1 gałka lodów waniliowych z bitą śmietaną i gorącymi malinami 10zł
Do każdego dania na wynos należy doliczyć opakowanie 1,50 zł