KARTA MENU ważna od 08.11.24r.

ZUPY

Gulaszowa

z pieczoną papryką 26zł

Żurek

z białą kiełbasą, grzybami leśnymi i jajkiem 25zł

Zupa morska

z dorszem i owocami morza 28zł


PRZEKĄSKI

Paprykarz z dorsza

– szczeciński specjał własnej produkcji, podawany z pajdą wiejskiego chleba i korniszonami 19zł

Pajda wiejskiego chleba

ze smalcem, skwarkami i ogórkiem kiszonym 18zł

Tatar z polędwicy

wołowej serwowany z żółtkiem, cebulką, marynowaną pieczarką, ogórkiem kiszonym i pieczywem 44zł

Śledzik bałtycki

z marynowanymi grzybkami i czerwoną cebulą, podawany z pieczywem 26zł

Deska swojskich kiełbas

wypiekany na miejscu pasztet, pajda wiejskiego chleba, musztarda 42zł

Deska serów długo dojrzewających

brie, camembert, ser pleśniowy, ser wędzony, oliwki, orzechy włoskie, żurawina, krakersy 48zł


DANIA GŁÓWNE

Karkówka po szczecińsku

zapiekana z musztardą i kiszonym ogórkiem, podawana z opiekanymi ziemniaczkami, sosem czosnkowym i sałatką z warzyw sezonowych 52zł

Golonka z wiśniami

podawana na zasmażanej kapuście z wiejskim chlebem 54zł

Podchmielona golonka dla dwojga

podawana na zasmażanej kapuście, z wiejskim chlebem, ćwikłą i chrzanem 85zł

Stek z rostbefu grillowany na ogniu

podawany z opiekanymi ziemniaczkami, kolbą kukurydzy, sałatką ze świeżych warzyw, masełkiem czosnkowym i pikantnym sosem jalapeno 68zł

Żeberka w sosie miodowo-piwnym

podawane z kopytkami i sałatką z polskimi marynatami 54zł

Polędwiczki wieprzowe na sosie kurkowym

podawane z opiekanymi ziemniaczkami i sałatką ze świeżych warzyw 53zł

Filet z kurczaka po prowansalsku

zapiekany z grillowanymi warzywami i serem mozzarella, sos ze świeżych i suszonych ziół, ziemniaczki opiekane, sałatka ze świeżych warzyw 46zł

Dorsz na kremowym szpinaku

podawany z pieczonymi ziemniaczkami, mieszanką kruchych sałat, warzyw i świeżych cytrusów 57zł


DANIA Z PIECA

Piecuchy cztery złociste pierogi z ciasta drożdżowego:

Mięsne – z kaszą gryczaną i mięsem, pikantny sos jalapeno 34zł

Serowe – mozzarella, ser pleśniowy, ser wędzony, sos żurawinowy 35zł

Szpinakowe – z kremowym szpinakiem duszonym w czosnku i serem lazur 34zł

MIX – mięsny, serowy, szpinakowy + jeden do wyboru, sos czosnkowy 36zł

Placek lotaryński przygotowywany z mąki, wypiekany w piecu ze śmietaną i dodatkami:

Pikantny – z boczkiem, serem pasterskim, cebulą, ostrymi papryczkami i sosem jalapeno 34zł

Wiejski – z kiełbasą, cebulą, ogórkiem kiszonym, pomidorem, żółtym serem czosnkiem i szczypiorkiem, sos jalapeno 34zł

Szpinakowy – z kremowym szpinakiem duszonym w czosnku i serem lazur 34zł

Wegetariański – z cukinią, bakłażanem, kolorowymi paprykami, czerwoną cebulą, serem mozzarella, posypany świeżą rukolą 34zł


SAŁATKI

Sałatka Szefa

z grillowaną polędwiczką wieprzową, serem pleśniowym, granatem, kruchymi sałatami, świeżymi warzywami i sosem malinowym 45zł

Flotylla

z grillowanym łososiem, avocado, kruchymi sałatami, świeżymi warzywami, rukolą i sosem vinaigrette 46zł

Sałatka z grillowanym kurczakiem

z kruchymi sałatami, ananasem, świeżymi warzywami i sosem miodowym 42zł

Orzechowa

kruche sałaty z serem pleśniowym i orzechami włoskimi w miodzie, pomidorki cherry, sos vinaigrette 39zł

Wszystkie sałatki serwujemy z bułeczką z pieca


CIASTA I DESERY

Tarta jabłkowo-cynamonowa

podawana na ciepło z lodami waniliowymi i bitą śmietaną 26zł

Creme brulee

delikatny kremowy deser z karmelizowanym cukrem, podany z bitą śmietaną i żurawiną 26zł

Deser lodowy z gorącymi malinami

3 gałki lodów waniliowych z pikantnymi malinami na gorąco i bitą śmietaną 29zł


MENU DLA DZIECI

Zupa

domowa pomidorowa z makaronem 11zł

Kurczak

pierś z kurczaka w złocistej panierce, frytki, keczup, pomidorki ze śmietaną 26zł

Rybka

dorsz w złocistej panierce, frytki, keczup, pomidorki ze śmietaną 26zł

Deser

1 gałka lodów waniliowych z bitą śmietaną i gorącymi malinami 15zł


Do każdego dania na wynos należy doliczyć opakowanie 2,50 zł