KARTA MENU ważna od 08.11.24r.
ZUPY
Gulaszowa
z pieczoną papryką 26zł
Żurek
z białą kiełbasą, grzybami leśnymi i jajkiem 25zł
Zupa morska
z dorszem i owocami morza 28zł
PRZEKĄSKI
Paprykarz z dorsza
– szczeciński specjał własnej produkcji, podawany z pajdą wiejskiego chleba i korniszonami 19zł
Pajda wiejskiego chleba
ze smalcem, skwarkami i ogórkiem kiszonym 18zł
Tatar z polędwicy
wołowej serwowany z żółtkiem, cebulką, marynowaną pieczarką, ogórkiem kiszonym i pieczywem 44zł
Śledzik bałtycki
z marynowanymi grzybkami i czerwoną cebulą, podawany z pieczywem 26zł
Deska swojskich kiełbas
wypiekany na miejscu pasztet, pajda wiejskiego chleba, musztarda 42zł
Deska serów długo dojrzewających
brie, camembert, ser pleśniowy, ser wędzony, oliwki, orzechy włoskie, żurawina, krakersy 48zł
DANIA GŁÓWNE
Karkówka po szczecińsku
zapiekana z musztardą i kiszonym ogórkiem, podawana z opiekanymi ziemniaczkami, sosem czosnkowym i sałatką z warzyw sezonowych 52zł
Golonka z wiśniami
podawana na zasmażanej kapuście z wiejskim chlebem 54zł
Podchmielona golonka dla dwojga
podawana na zasmażanej kapuście, z wiejskim chlebem, ćwikłą i chrzanem 85zł
Stek z rostbefu grillowany na ogniu
podawany z opiekanymi ziemniaczkami, kolbą kukurydzy, sałatką ze świeżych warzyw, masełkiem czosnkowym i pikantnym sosem jalapeno 68zł
Żeberka w sosie miodowo-piwnym
podawane z kopytkami i sałatką z polskimi marynatami 54zł
Polędwiczki wieprzowe na sosie kurkowym
podawane z opiekanymi ziemniaczkami i sałatką ze świeżych warzyw 53zł
Filet z kurczaka po prowansalsku
zapiekany z grillowanymi warzywami i serem mozzarella, sos ze świeżych i suszonych ziół, ziemniaczki opiekane, sałatka ze świeżych warzyw 46zł
Dorsz na kremowym szpinaku
podawany z pieczonymi ziemniaczkami, mieszanką kruchych sałat, warzyw i świeżych cytrusów 57zł
DANIA Z PIECA
Piecuchy cztery złociste pierogi z ciasta drożdżowego:
Mięsne – z kaszą gryczaną i mięsem, pikantny sos jalapeno 34zł
Serowe – mozzarella, ser pleśniowy, ser wędzony, sos żurawinowy 35zł
Szpinakowe – z kremowym szpinakiem duszonym w czosnku i serem lazur 34zł
MIX – mięsny, serowy, szpinakowy + jeden do wyboru, sos czosnkowy 36zł
Placek lotaryński przygotowywany z mąki, wypiekany w piecu ze śmietaną i dodatkami:
Pikantny – z boczkiem, serem pasterskim, cebulą, ostrymi papryczkami i sosem jalapeno 34zł
Wiejski – z kiełbasą, cebulą, ogórkiem kiszonym, pomidorem, żółtym serem czosnkiem i szczypiorkiem, sos jalapeno 34zł
Szpinakowy – z kremowym szpinakiem duszonym w czosnku i serem lazur 34zł
Wegetariański – z cukinią, bakłażanem, kolorowymi paprykami, czerwoną cebulą, serem mozzarella, posypany świeżą rukolą 34zł
SAŁATKI
Sałatka Szefa
z grillowaną polędwiczką wieprzową, serem pleśniowym, granatem, kruchymi sałatami, świeżymi warzywami i sosem malinowym 45zł
Flotylla
z grillowanym łososiem, avocado, kruchymi sałatami, świeżymi warzywami, rukolą i sosem vinaigrette 46zł
Sałatka z grillowanym kurczakiem
z kruchymi sałatami, ananasem, świeżymi warzywami i sosem miodowym 42zł
Orzechowa
kruche sałaty z serem pleśniowym i orzechami włoskimi w miodzie, pomidorki cherry, sos vinaigrette 39zł
Wszystkie sałatki serwujemy z bułeczką z pieca
CIASTA I DESERY
Tarta jabłkowo-cynamonowa
podawana na ciepło z lodami waniliowymi i bitą śmietaną 26zł
Creme brulee
delikatny kremowy deser z karmelizowanym cukrem, podany z bitą śmietaną i żurawiną 26zł
Deser lodowy z gorącymi malinami
3 gałki lodów waniliowych z pikantnymi malinami na gorąco i bitą śmietaną 29zł
MENU DLA DZIECI
Zupa
domowa pomidorowa z makaronem 11zł
Kurczak
pierś z kurczaka w złocistej panierce, frytki, keczup, pomidorki ze śmietaną 26zł
Rybka
dorsz w złocistej panierce, frytki, keczup, pomidorki ze śmietaną 26zł
Deser
1 gałka lodów waniliowych z bitą śmietaną i gorącymi malinami 15zł
Do każdego dania na wynos należy doliczyć opakowanie 2,50 zł