KARTA MENU ważna od 16.10.23r.

ZUPY

Gulaszowa

z pieczoną papryką 20zł

Żurek

z białą kiełbasą, grzybami leśnymi i jajkiem 20zł

Zupa morska

z dorszem i owocami morza 23zł


PRZEKĄSKI

Paprykarz z dorsza

– szczeciński specjał własnej produkcji, podawany z pajdą wiejskiego chleba i korniszonami 14zł

Pajda wiejskiego chleba

ze smalcem, skwarkami i ogórkiem kiszonym 14zł

Tatar z polędwicy

wołowej serwowany z żółtkiem, cebulką, marynowaną pieczarką, ogórkiem kiszonym i pieczywem 36zł

Śledzik bałtycki

z marynowanymi grzybkami, czerwoną cebulą i jabłkiem, podawany z pieczywem 22zł

Deska swojskich kiełbas

wypiekany na miejscu pasztet, pajda wiejskiego chleba, musztarda 38zł

Deska serów długo dojrzewających

brie, camembert, ser pleśniowy, ser wędzony, oliwki, orzechy włoskie, żurawina, krakersy 45zł


DANIA GŁÓWNE

Karkówka po szczecińsku

zapiekana z musztardą i kiszonym ogórkiem podlana piwem Bursztynowym, podawana z opiekanymi ziemniaczkami, sosem czosnkowym i sałatką z warzyw sezonowych 45zł

Golonka z wiśniami

podawana na zasmażanej kapuście z wiejskim chlebem 47zł

Podchmielona golonka dla dwojga

podawana na zasmażanej kapuście, z wiejskim chlebem, ćwikłą i chrzanem 72zł

Stek z rostbefu grillowany na ogniu

podawany z opiekanymi ziemniaczkami, kolbą kukurydzy glazurowaną masełkiem czosnkowym i pikantnym sosem jalapeno 62zł

Żeberka w sosie miodowo-piwnym

podawane z kopytkami i sałatką z polskimi marynatami 48zł

Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym

podawane z opiekanymi ziemniaczkami i sałatką ze świeżych warzyw 49zł

Filet z kurczaka po prowansalsku

zapiekany z grillowanymi warzywami i serem mozzarella, sos ze świeżych i suszonych ziół, ziemniaczki opiekane, krucha sałatka 43zł

Dorsz na kremowym szpinaku

podawany z pieczonymi ziemniaczkami, mieszanką kruchych sałat i świeżych cytrusów 52zł


DANIA Z PIECA

Piecuchy cztery złociste pierogi z ciasta drożdżowego:

Mięsne – z kaszą gryczaną i wieprzowiną, pikantny sos jalapeno 30zł

Serowe – mozzarella, ser pleśniowy, ser wędzony, sos żurawinowy 31zł

Szpinakowe – z kremowym szpinakiem duszonym w czosnku i serem gorgonzola 30zł

Placek lotaryński przygotowywany z mąki, wypiekany w piecu ze śmietaną i dodatkami:

Pikantny – z boczkiem, serem pasterskim, cebulą, ostrymi papryczkami i sosem jalapeno 29zł

Wiejski – z kiełbasą, cebulą, ogórkiem kiszonym, pomidorem, żółtym serem czosnkiem i szczypiorkiem, sos jalapeno 29zł

Szpinakowy – z kremowym szpinakiem duszonym w czosnku i serem gorgonzola 29zł

Wegetariański – z cukinią, bakłażanem, kolorowymi paprykami, czerwoną cebulą, serem mozzarella, posypany świeżą rukolą 28zł


SAŁATKI

Sałatka Szefa

z grillowaną polędwiczką wieprzową, serem pleśniowym, granatem, kruchymi sałatami, świeżymi warzywami i sosem malinowym 41zł

Flotylla

z grillowanym łososiem, avocado, kruchymi sałatami, świeżymi warzywami, rukolą i sosem vinaigrette 41zł

Sałatka z grillowanym kurczakiem

z kruchymi sałatami, ananasem, świeżymi warzywami i sosem miodowym 37zł

Orzechowa

kruche sałaty z serem pleśniowym i orzechami włoskimi w miodzie, pomidorki cherry, sos vinaigrette 35zł

Wszystkie sałatki serwujemy z bułeczką z pieca


CIASTA I DESERY

Tarta jabłkowo-cynamonowa

podawana na ciepło z lodami waniliowymi i bitą śmietaną 20zł

Creme brulee

delikatny kremowy deser z karmelizowanym cukrem i żurawiną 20zł

Deser lodowy z gorącymi malinami

3 gałki lodów waniliowych z pikantnymi malinami na gorąco i bitą śmietaną 23zł


MENU DLA DZIECI

Zupa

domowa pomidorowa z makaronem 9zł

Kurczak

pierś z kurczaka w złocistej panierce, frytki, keczup, pomidorki ze śmietaną 21zł

Rybka

dorsz w złocistej panierce, frytki, keczup, pomidorki ze śmietaną 21zł

Deser

1 gałka lodów waniliowych z bitą śmietaną i gorącymi malinami 12zł


Do każdego dania na wynos należy doliczyć opakowanie 2,50 zł